7 vinkkiä - Miten vähentää ruokahävikkiä?

Ruokahävikkiä syntyy helposti jos arki ei ole suunnitelmallista. Tulee ostettua liikaa ruokaa tai niiden päiväykset loppuvat ennen kuin ne saadaan käytetyksi. Lue tästä vinkit siihen miten ruokahävikkiä pystyy vähentämään muutamilla pienillä muutoksilla.

Vinkkejä kotona syntyvän ruokahävikin vähentämiseen

1. Lähde ruokaostoksille kylläisenä. Nälkäisenä tulee ostettua helposti yli todellisen tarpeen.

2. Osta ruokaa sopivan kokoisissa pakkauksissa, jotta kaikki tulee hyödynnettyä. Tuorekset tuotteet on suunniteltu siten, että koko pakkauksen sisältö käytetään kerralla, jolloin kasvikset eivät pääse pilaantumaan.

3. Suunnittele ruokalista valmiiksi etukäteen ja tee ostoslista valmiiksi tämän mukaan ennen kauppaan menoa.

4. Kiinnitä huomiota tuotteiden säilyvyysmerkintöihin ja suunnittele ruokalajien valmistaminen niin, että tuotteet eivät ehdi pilaantua.

5. Ota lautasellesi vain se määrä ruokaa, mitä jaksat syödä. Tällöin ruokaa ei päädy hävikiksi. Ylijäänyt ruoka kannattaa pakastaa vaikka annoksina kiireisempien päivien varalle.

Tuorekset tuotteiden pakastamista emme kuitenkaan suosittele sellaisenaan, mutta niistä valmistetun aterian voi toki säilöä myöhempää käyttöä varten.

6. Valitse tuotteita, joissa ruokahävikki on pyritty minimoimaan. Muun muassa Tuorekset Parsakaalimuru ja Kukkakaalimuru ovat loistavia hävikkituotteita. Näiden tuotteiden valmistuksessa pystytään hyödyntämään lähestulkoon koko raaka-aine, jolloin hävikin määrä jää todella pieneksi.

7. Valmiiksi pilkottuja kasviksia käyttämällä pystyt vähentämään kotona syntyvien roskien määrää. Me pystymme todella tehokkaasti hyödyntämään tehtaaltamme lähtevän biojätteen, kuten kasvisten kuoriosat. Biojäte käytetään energiantuotantoon, jonka avulla pystymme kattamaan noin 1/6 tehtaamme energiankulutuksesta.

Lisää toimistamme hävikin pienentämiseksi löydät myös tästä artikkelistamme: Tuorekset ruokahävikkiä pienentämässä.

 

Vaihtelevuutta ja värikkyyttä aterioihin tuovat Tuorekset auttavat pienentämään kotona syntyvää ruokahävikkiä. Sen sijaan, että ostaisit kasvikset kokonaisina, saat tarvitsemasi raaka-aineet juuri oikean kokoisissa pakkauksissa. Tuorekset tekevät ruoanlaitosta myös sujuvampaa kasvisten pesemisen, kuorimisen ja pilkkomisen jäädessä pois. Sinulle jää siis enemmän aikaa itse ruokailusta nauttimiseen.

Tutustu Tuoreksiin!

Tuotteet löydät helposti täältä: https://www.tuorekset.fi/tuotteet

Herkulliset reseptit löydät täältä: https://www.tuorekset.fi/reseptit

Katso myös nämä