Etsimme innovatiivisia kumppaneita taistelemaan ruokahävikkiä vastaan

Tehdään yhdessä meidän hävikistämme hyödyllistä!

Nahkaa viinirypäleiden ylijäämistä, silkkiä appelsiininkuorista ja aurinkolaseja perunankuorista.Tässä muutamia esimerkkejä kuinka innovatiiviset yritykset ja yrittäjät ovat onnistuneet muuttamaan hävikin toimiviksi bisnesideoiksi. Myös Greenfood ja Salico Oy ottavat askeleen kohti vihreämpää huomista ja etsivät kumppaneita, jotka näkevät mahdollisuuden hävikkiin joutuvissa hedelmän kuorissa tai vihanneksen kannoissa.

Greenfood konserni tekee rutkasti töitä vähentääkseen ruokahävikkiä, muun muassa käyttämällä viimeisintä tekoälyä vaativaa teknologiaa luodakseen entistä oikea-aikaisemmat tilaukset sekä käyttämällä innovatiivisempia pakkausratkaisuja. Sen vuoksi Greenfood ja Salico Oy etsivät nyt uusia kumppaneita eri teollisuudenaloilta, yrityksiä tai innovaattoreita, jotka näkevät mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa hyödyntämällä ruokahävikkiä uusilla nerokkailla ja vastuullisilla keinoilla.

Ruokahävikki – globaali ongelma

Noin 30% kaikesta tuotetusta ruoasta päätyy pois heitettäväksi. Tämä jos mikä on valtavaa resurssien tuhlausta. Lisäksi sillä on suora vaikutus yhteiskuntaan ja ilmastoon, koska ruoan tuotannosta syntyy noin neljännes koko maailman kasvihuonepäästöistä. Greenfoodilla ja Salicolla on elintarvikkeiden tuottajana velvollisuus taistella ruokahävikkiä vastaan. Sen vuoksi Greenfood konserni on jo vuosia työskennellyt systemaattisesti vähentääkseen ruokahävikkiä ruokaketjussa – sekä tehokkaalla tuotekehitysresurssien käytöllä että hyödyntämällä uusinta teknologiaa kuten tekoälyä.

Yli 1000 tonnia hedelmien ja vihannesten kuoria Greenfoodin prosesseista

Joka vuosi Greenfood hävittää yli 1140 tonnia salaatin kantoja, 120 tonnia kaalin kantoja, 480 tonnia meloninkuoria ja 144 tonnia ananaksen kuoria. Näitä kuoria voidaan hyödyntää jokoyhdessä tai erikseen, riippuen täysin ideasta ja projektista.

Jos sinulla on mielessäsi idea, jolla tehdään meidän hävikistämme sinun aarteesi, olethan viipymättäyhteydessä toimitusjohtajaamme Jussi Armantoon,jussi.armanto@salico.fi.

Katso myös nämä