Tuorekset on valmistettu Helsingin Kivikossa - Meillä on avainlippu!

Kaikki Tuorekset tuotteet valmistetaan Suomessa, Helsingin Kivikossa. Moderni tuotantolaitoksemme takaa, että tuotteiden laatu on aina ensiluokkaista ja hygieniasta ei tingitä missään prosessin vaiheessa.

Tuorekset brändin takana piilee yritys nimeltä Salico Oy

Monet saattavat yhdistää Tuorekset brändin valmistajaan nimeltä Apetit. Eikä turhaan, kyseinen yritys onkin se joka lanseerasi Tuorekset brändin aikanaan. Yrityskaupan myötä vuonna 2019 Apetitin tuoretuoteliiketoiminta siirtyi Salico Oy:lle ja sitä myötä myös suosittu Tuorekset brändi. Tuotteet ovat siis edelleen yhtä laadukkaita ja valmistus on täysin kotimaista.

Salico Oy:n historia onkin pitkä ja nimenomaan kasvisten parissa. Erityisesti HoReCa- sektorilla yli 20 vuotta toiminut yritys on Suomen suurimpia pilkottujen kasvisten ja salaattituotteiden valmistajia. Salicolla tehdään tuotteita HoReCa:n lisäksi myös pikaruokaketjuille sekä vähittäiskauppaan. Kuten tämä rakas brändimme Tuorekset.

Helsingin Kivikossa sijaitsevassa tehtaassa modernit tuotantolaitteet pilkkovat ja pakkaavat päivittäin tuhansia kiloja Tuorekset tuotteita. Kasvisten kanssa ei käsityötäkään voida kuitenkaan täysin unohtaa. Kasvisten kanssa toimiessa nimenomaan kokemus takaa vankan ammattitaidon, jotta jokaista kasvisraaka-ainetta osataan käsitellä juuri sille sopivalla tavalla.

Onhan siinä avainlippu? - No tottahan toki!

Suomalaisesta työstä kertova avainlippumerkki löytyy jokaisesta Tuorekset pakkauksesta. Ylpeinä voimmekin kertoa, että kaikki tuotteemme on 100% Suomessa valmistettuja. Tutkimusten mukaan suomalaisille on tärkeää, että heidän tekemänsä valinnat tukevat suomalaista työllisyyttä ja kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota hankintojensa vastuullisuuteen(Suomalaisen työn liitto, 2018*). Myös meille vastuullisuus on tärkeää ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme vastuullisempaan suuntaan. Tuorekset tuoteperheestä löytyy mahtavat kukkakaali- ja parsakaalimurut, jotka ovat malliesimerkkejä siitä kuinka raaka-aineesta pyritään käyttämään kaikki ja hävikin määrä saadaan minimoitua. Muruissa on leikattu mukaan myös monesti hävikkiin menevä varsiosa ja varsinaista hävikkiä syntyy todella vähän. Leikkuuhävikiltäkään ei toki voida aina välttyä täysin, jolloin tehtaaltamme muodostuva leikkuuhävikki ohjataan biokaasun valmistukseen. Määrä vastaa noin kuudesosaa tehtaamme kokonaisenergian tarpeesta.

Kirottu muovi! Vai onko?

Tuorekset tuotteet pakataan muovirasioihin, joka saattaa herättää kysymyksiä. Eikö muovia pitäisi saada vähennettyä? Tuorekset tuotteiden lanseerauksessa tehtiin mittavat määrät tutkimuksia, joilla pyrittiin löytämään kaikista paras pakkaus juuri tämän tyyppisille tuotteille. Kasvisten pitää näkyä pakkauksesta läpi, jotta tuoreuden voi itse havaita. Lisäksi tietysti säilyminen pitää taata, jotta tuotteet säilyisivät rapsakoina ja tuoreina mahdollisimman pitkään. Tuotteet pakataan suojakaasuun, joka on käytännössä happea ja typpeä sopivassa suhteessa pitämään kasvikset raikkaina. Eli täysin sitä samaa, jota hengitämme jatkuvasti ilmasta. Muovi on pakkausmateriaalina erinomainen ja todella vaikeasti korvattavissa ominaisuuksiensa vuoksi. Tämän vuoksi käytämmekin muovimateriaalia, joka on valmistettu yli 75%:sti kierrätetystä muovista. Pakkaus on käytön jälkeen täysin kierrätettävissä eli karrikoidusti, parhaassa tapauksessa voimme käyttää samaa materiaalia moneen kertaan. Toki selvittelemme jatkuvasti vaihtoehtoja muovin käytölle, mutta tällä hetkellä olemme löytäneet mielestämme oikein hyvän ratkaisun, joka tukee myös ekologista ajattelua.

Lisää Salicon toiminnasta pääset lukemaan nettisivuiltamme www.salico.fi

*Lähteenä on käytetty Suomalaisen työn liiton tekemää bränditutkimusta (2018), tekijä Frankly Partners.

Katso myös nämä