Appelsiini-kukkakaali salaatti

Rapeaa kukkakaalimurua, avokadoa ja appelsiinia raikkaassa salaatissa. Tätä on pakko kokeilla!
Annosmäärä:
4 annosta
Valmistusaika:
Appelsiini-kukkakaali salaatti

Ainekset

250 g romainesalaattia

2 appelsiinia

1 rs Tuorekset kukkakaalimurua (á 300 g)

1 avokado

1 prk kermaviiliä

1 limen mehu

1 rkl hienonnettua ruohosipulia

0,5 dl rypsiöljyä

0,5 tl suola

0,5 tl mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Aloita ruskistamalla Tuorekset kukkakaalimurua pannulla rypsiöljyssä noin 10-15 minuuttia. Kukkakaalimuru saa ruskistua hieman ja koostumus muuttua rapeaksi. Lisää öljyä tarvittaessa. Kukkakaalista haihtuu suhteellisen reilusti nestettä, joka täytyy saada pois, jotta koostumuksesta tulee rapea.

2. Kukkakaalin kypsyessä valmista avokadokermaviilikastike. Murskaa avokado ja sekoita joukkoon kermaviili. Mausta suolalla, mustapippurilla ja limenmehulla.

3. Kukkakaalin ollessa valmis lisää puolet kukkakaalista avokadokermaviilikastikkeen sekaan ja sekoita.

4. Pilko romainesalaattia reilun kokoiseksi kuutioksi ja sekoita kastikkeen sekaan.

5. Kuori appelsiini ja leikkaa siitä rinkuloita. Nostele romainesalaatti lautaselle ja asettele päälle appelsiinia ja loput kukkakaalimurusta. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Katso myös nämä