Kukkakaalirisottoa ja lampaan paahtopaistia

Kukkakaalimuru soveltuu erinomaisesti myös risottoon riisin korvaajaksi. Risotto valmistuu erittäin nopeasti vain muutamassa minuutissa. Lammas toimii maukkaana makuparina kukkakaalin kanssa.
Annosmäärä:
Valmistusaika:
Kukkakaalirisottoa ja lampaan paahtopaistia

Ainekset

1 rs Tuorekset kukkakaalimurua (300 g)

250 g lampaan paahtopaistia

40 g hienonnettua sipulia

3 dl laktoositonta kermaa

60 g parsakaalia ja chiliä koristeluun

rypsiöljyä

laktoositonta voita

suolaa

rouhittua mustapippuriajauhettua

currya

Valmistusohjeet

1. Mausta lampaan paahtopaisti suolalla ja mustapippurilla. Paista paistinpannulla pinnat kiinni. Paista uunissa 120°C, kunnes sisälämpötila on noin 54°C ja anna vetäytyä noin 8 min.

2. Hienonna sipuli pieneksi kuutioksi. Kuullota voissa ja rypsiöljyssä paistinpannulla.

3. Lisää joukkoon Tuorekset kukkakaalimuru ja paista miedolla lämmöllä vielä hetki.

4. Lisää joukkoon vielä 3dl laktoositonta kermaa. Mausta lopuksi suolalla ja jauhetulla currylla.

5. Anna kukkakaalirisoton hautua hetki miedolla lämmöllä ja ota lampaan paahtopaisti pois vetäytymästä.

6. Leikkaa paahtopaisti 5 mm paksuisiksi viipaleiksi ja tarjoile kukkakaalirisoton kera. Koristele parsakaalilla.

Katso myös nämä