
Ainekset
n. 300 g Tuoretta lohta
200 g Ruokakauraa
1 rs Tuorekset parsakaalimuru (á 300 g)
3 dl laktoositonta kermaa
rypsiöljyä
laktoositonta voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
vettä
Valmistusohjeet
Paahda lohi pannulla nahkapuoli alaspäin. Suolaa lohi makusi mukaan ja laita uuniin loppukypsymään 140°C noin 4-5 min.
Valmista samalla ruokakaura. Keitä kauraa väljässä vedessä noin 8 min, siivilöi kypsä kaura lävikössä.
Paista valmista ruokakauraa hiukan voissa ja öljyssä ja lisää joukkoon Tuorekset parsakaalimuru.
Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan. Lopuksi lisää vielä 2 dl laktoositonta kermaa joukkoon ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.
Ota uunista paahdettu lohi. Herkuttele heti.