Paahdettua lohta ja parsakaalimurua kaurapedillä

Herkullinen lohi soveltuu mainiosti niin arjen nopeaksi ruoaksi kuin viikonlopun herkutteluhetkeen hyvän valkoviinin kera.
Annosmäärä:
n. 3-4 annosta
Valmistusaika:
Paahdettua lohta ja parsakaalimurua kaurapedillä

Ainekset

n. 300 g Tuoretta lohta

200 g Ruokakauraa

1 rs Tuorekset parsakaalimuru (á 300 g)

3 dl laktoositonta kermaa

rypsiöljyä

laktoositonta voita

suolaa

rouhittua mustapippuria

vettä

Valmistusohjeet

Paahda lohi pannulla nahkapuoli alaspäin. Suolaa lohi makusi mukaan ja laita uuniin loppukypsymään 140°C noin 4-5 min.

Valmista samalla ruokakaura. Keitä kauraa väljässä vedessä noin 8 min, siivilöi kypsä kaura lävikössä.

Paista valmista ruokakauraa hiukan voissa ja öljyssä ja lisää joukkoon Tuorekset parsakaalimuru.

Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan. Lopuksi lisää vielä 2 dl laktoositonta kermaa joukkoon ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.

Ota uunista paahdettu lohi. Herkuttele heti.

Katso myös nämä