
Ainekset
Paahdettu bataatti:
400 g kuorittua bataattia
1 rkl rypsiöljyä
2 tl suola
Salaatti:
paahdetut bataatit
1 kpl sitruunan mehu puristettuna
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl suola
½ tl rouhittu mustapippuri
1 rs Tuorekset mietoa tomaattisalsaa
1 kpl baby gem salaattia
1 ras minisalaattia
100 g paahdettuja suolattuja siemeniä
Valmistusohjeet
1. Leikkaa bataatti peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Pyörittele bataatit rypsiöljyssä ja suolassa. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille tasaisesti. Paahda bataatteja 20–25 minuuttia 170 C asteisessa uunissa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Valmista seuraavaksi sitrusvinegretti. Sekoita sitruunanmehu, suola ja mustapippuri keskenään. Valuta oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon.
3. Revi lehdet irti ja pese baby gem -salaatti. Pyöritä salaatinlehdet sitrusvinegretissä. Asettele tarjoiluvadille salaatinlehdet tasaisesti.
4. Sekoita jäähtyneet bataatit kulhossa Tuorekset miedon tomaattisalsan kanssa. Pyörittele huolella bataatit salsassa. Nostele lehtien päälle paahdettua bataattia ja tomaattisalsaa. Ripottele päälle minisalaatit ja paahdetut siemenet.
Vinkki! Jos haluat enemmän potkua salaattiin, käytä Tuorekset tulista tomaattisalsaa!