Välimeren lihamureke ja paprika-oliivipaistos

Välimeren lihamureke pitää sisällään täyteläisiä italialaisia makuja, jonka kruunaa herkullinen paprika-oliivipaistos.
Annosmäärä:
4 annosta
Valmistusaika:
Välimeren lihamureke ja paprika-oliivipaistos

Ainekset

Mureke

1 dl couscousia  tai korppujauhoja

2 dl vettä kiehuvana

400 g naudanjauhelihaa

0,5 dl aurinkokuivattuja  tomaatteja suikaleina

2 valkosipulinkynttä  hienonnettuna

1 dl Sipulikuutioita

100 g feta- tai  salaattijuustoa

10 kpl oliiveja

2 tl kuivattua  basilikaa

0,5 tl suolaa

3 rkl pestoa

1 dl parmesaanijuustoa raasteena

Paprika-oliivipaistos

2 rkl rypsiöljyä

1 rs Tuorekset Lehtikaali-kasviswok (á 200 g)

2 valkosipulinkynttä  ohuina lastuina

kirsikkatomaatteja

1 dl oliiveja

0,5 tl suolaa

basilikaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

1. Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulit ja sipuli. Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää murekemassaan. Mausta basilikalla ja suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai uunivuokaan. Sivele murekkeen pinnalle pestoa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. 

2. Paista mureketta 200-asteessa uunissa tai 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 - 40 minuuttia.

3. Tee seuraavaksi Paprika-oliivipaistos. Kuumenna kasviöljy pannulla ja lisää Tuorekset ja valkosipulilastut. Pyörittele kovalla lämmöllä pari minuuttia. Lisää oliivit ja kuumenna. Mausta suolalla ja reilulla määrällä basilikasilppua. Tarjoa murekkeen kanssa.

Katso myös nämä